Vill du slippa sötsuget?

Godis

Jag har ibland problemet att det är så gott att ta något att äta eller dricka på kvällen när man försöker slappna av efter en lång arbetsdag. Särskilt efter att ha lagt ungarna. Nu kör jag LCHF och då är det viktigare att stå emot.

Min lösning som oftast fungerar är att borsta tänderna tidigt, ofta samtidigt som ungarna lägger sig. När jag har borstat tänderna så är latmasken oftast starkare än suget efter nåt sött eller salt. Jag orkar inte borsta om tänderna bara för en glass eller lite nötter. Då håller jag mig till ett glas kolsyrat vatten med is i stället.

Ett annat sätt är att skriva upp det. Det funkar inte bara mot sötsug utan även tex för att minska rökning etc. Om man bestämmer sig för att man får äta vad som helst (eller dricka, eller röka eller ja vad man nu vill minska) bara man skriver upp det först så blir det en liten tröskel som gör att det blir lite lättare att avstå eller åtminstone skjuta upp begäret.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: