Vikten av checklistor

Jag använder mig av mycket checklistor. Om jag bara räknar de aktiva, dvs de som jag med jämna mellanrum kollar, kopierar eller på annat sätt använder så är det 30+. Några exempel på de checklistor jag använder mig av är:

  • Packlista inför resa.
  • Research innan kundmöte
  • Bucket list
  • Ideer på sånt som ska göras med barnen.
  • Vårstädning
  • Att göra med/runt huset
  • Ominstallation av Mac.

Vissa av checklistorna använder jag ofta, tex research inför kundbesök, eller packlista inför resa. Andra använder jag inte lika ofta, men det kan ändå kännas skönt att bocka av något från Bucket list.

Idag hade jag dock störst nytta av ”Ominstallation av Mac”. Jag hade problem med ett program som ständigt hängde sig och då jag är applicerad sedan många år så har jag glömt hur man gör när man rensar, ominstallerar osv datorn. Men jag tog fram min gamla checklista för ”ominstallation av Mac” och så kollade jag upp den. Visst var det en del som var inaktuellt. Tex behöver jag inte säkerhetskopiera hela datorn länge då allt ligger i molnet utom vissa konfigureringar och databaser.

Men det var ändå skönt att kunna följa instruktionerna steg för steg och veta att jag inte skulle glömma något. Nu sitter jag vid en städad och raderad dator där det också verkar som att mitt ursprungliga problem är löst.

Även med Mac kan det strula till sig när man installerar, avinstallerar och strular med rättigheterna till program bara för att man vill testa nåt nytt.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: