Vem är du gift med?

För några veckor sedan var det en headhunter som ringde. Han hade ett jobberbjudande som jag tackade nej till och förklarade att jag trivdes alldeles utmärkt med mitt uppdrag åt Ciklum. Då frågade han om han fick ringa igen om han hade något han trodde passade mig bättre. Jag skrattade lite och svarade:

– Självklart. Det är min fru jag är gift med och inte mitt jobb.

Även om jag trivs bra med mitt jobb så betyder det inte att jag alltid kommer att jobba här. Det kan komma ett annat uppdrag som känns bättre vid ett tillfälle när jag är mottaglig. Därför är det alltid ok, att fråga – även om jag säger nej.

På samma sätt borde även de som inte håller på med försäljning tänka. Bara för att de har en leverantör av något så ska de inte se den som ringer från en annan leverantör som ett hot. Denne kan kanske förbättra något för dig – även om du inte är mottaglig just nu. Ha inte för bråttom att avspisa den säljare som ringer. Har du tagit dig tid att svara så kan du också ge henom en minut för att du ska få reda på om det är något som kan bli intressant eller inte. Sedan kan du ge beskedet, Ja, kanske i framtiden eller aldrig någonsin. Är säljaren inte helt dum i huvudet så respekterar hen då ditt besked och stör dig inte mer om det inte är intressant.

Ett svar på “Vem är du gift med?”

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: