Veckogenomgång istället för årsgenomgång

Nu är det snart semester för många av oss. Det många gör innan de går på semester är att gå igenom allt de har på gång för att säkerställa att det inte uppstår någon kris under semestern. Det handlar om att till exempel:

  • Gå igenom alla projekt och se så att man har kontroll.
  • Tömma mailbox och gå igenom pappershögar.
  • Rensa to-do-listor.
  • Avsluta sånt som ska avslutas.
  • Titta bakåt i kalendern för att se så inget missas.
  • Titta framåt i kalendern för att ha koll.
  • Rensa huvudet så att man inte ska komma på något viktigt dagen efter.
  • Fysisk städning av skrivbordet.
  • Tömma väskor och mappar så inget viktigt ska bli bortglömt.

Allt detta gör vi för att kunna gå på semester och koppla av i förvisning om att vi har kontroll över läget. Men min fråga är, varför bara en eller två gånger om året? Varför inte göra den genomgången varje vecka? Det gör jag. Varje vecka går jag igenom en lista på aktiviteter som är ungefär som de ovan men mer specificerat och baserat på hur jag jobbar. Dessutom jämför jag dem med mina mål och de ansvarsområden jag har så jag ska vara säker på att inget viktigt blir bortglömt. Det gör att jag kan ta helg med gott samvete och utan att stressa upp mig över jobbet. Att ha kontroll är viktigt för att kunna koppla av. Därför är det viktigt att ta kontroll. Med de orden önskar jag dig en skön och avkopplande sommar.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: