Varför ringa tillbaks om man inte har tid?

Jag gör en del utgående samtal till kunder och tilltänkta kunder. Inte så sällan händer det att någon som inte hinner svara ringer tillbaks. Så långt är allt bra. Men när jag presenterar mig så säger de något i stil med: ”Jag är upptagen nu, så jag hinner inte prata.”

Min fundering är varför man ringer upp någon om man inte hinner prata. Jag kan förstå det i undantagsfall. Man tror det är från dagis och något har hänt barnen eller att det är ett speciellt samtal man väntar på. Men det händer lite för ofta för att jag ska tro på det.

Jag använder istället principen att jag svarar inte om jag är upptagen – än mindre ringer tillbaks. Om däremot telefonen vibrerar lika frekvent som en vibrator, därför att någon ringer gång på gång, så kan jag ursäkta mig för den jag är i möte med och ta samtalet. Men jag ringer aldrig upp någon om jag inte har tid att prata. Är det akut och viktigt så ringer de igen. Om inte så får de vänta tills jag är klar med det möte jag är i. Vad tycker du? Hur gör du?

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: