Varför jobbar jag med lösningar för Data Management.

Jag har ett brinnande intresse för att hjälpa människor att ta makten över sina egna liv genom att öka produktiviteten. När produktiviteten ökar kan de frigöra tid eller tjäna mer pengar. För att kunna öka produktiviteten måste man fatta ett antal beslut, till exempel:

  • Är den här uppgiften viktig?
  • Vem är bäst lämpad att utföra det här?
  • Vilka aktiviteter behöver vidtas avseende denna information?
  • Vad betyder detta? 

I privatlivet så kan uppgifter handla om städning, att betala räkningarna, tanka bilen etc. Då är det viktigt att kunna värdera vad som händer om man hoppar över, skjuter upp eller delegerar en uppgift. Vet grannen vilket bränsle bilen ska ha? Kan du lita på din fru när hon säger att hon betalat räkningen? Har du koll på barnens läxor? Stämmer det att det finns mjölk i kylen? 
Om du inte vet svaren så kan det bli fel. Då låter du barnen spela FIFA fast de borde göra läxorna. Då hamnar du hos kronofogden för att du inte betalt räkningen eller din dieselbil blir tankad med bensin. 

På samma sätt är det med företag. Man måste veta vilken information man har, var den finns, vem som är ansvarig och om informationen går att lita på. Då först kan man fatta rätt beslut baserat på den informationen. 
Det är därför jag brinner för att hjälpa företag att våga lita på sin information och fatta beslut baserat på den. 

Jag hjälper företag att förstå vilken information de har, vart den finns, vem som är ansvarig, om den går att lita på. Det är några exempel på de frågor jag kan hjälpa företagen att kunna besvara. Sen kanske det i praktiken handlar om att kontrollera detaljer som att kontoutdraget stämmer med bokföringen, att man har tillåtelse att använda viss personlig data för marknadsföring eller att veta varifrån en uppgift på en rapport kommer. 

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: