Välj ett jobb som passar dig

Jag jobbar hemifrån med att göra affärer. Jag är sällan på kontoret även om jag har en del resor. Att resa i jobbet är sällan optimalt när man har småbarn. Men att jobba hemifrån är en så stor fördel så för mig uppväger det. Det gör tex att jag oftast kan skicka iväg barnen till skolan och vara hemma när de kommer hem.

Att kunna jobba hemifrån är också en fördel i Coronavirusets tid. Inte för att jag är särskilt orolig, men samma sak kan också sägas om influensa och vinterkräksjuka.

En bekant ville bosätta sig i en mindre stad i Sverige men ha en hög Stockholmslön. Som bekant är lönerna (och kostnaderna) högre i Stockholm än i mindre städer. Hans lösning var att medvetet söka jobb på ett större företag i Stockholm och sedan internt söka alla lediga jobb på den ort han ville flytta till.

En annan bekant behöver ibland kunna ta ledigt med kort varsel (för VAB) så då är det viktigt att ha ett jobb där det fungerar att göra det utan för stora störningar.

Ibland kan det vara bra att inte bara fundera på vad man vill jobba med utan också hur man ska få jobbet att passa in i privatlivet – särskilt om man vill kunna kombinera jobb och privatliv.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: