Våga släppa gammalt skit

En del av oss, för att inte säga alla, dras i större eller mindre omfattning dras med spöken från det förflutna. Det kan vara kränkningar vi upplever att vi utsatts för. Det kan vara en tidigare relation med någon vårt medvetande inte kan göra sig fri från. Det kan vara ett beslut vi tagit och ångrar bittert.

Livet är att bli kränkt, göra misstag, mötas och skiljas. Förvisso kan experter ibland tycka att vi behöver bearbeta det som hänt. Det kan vara rätt. Men minst lika ofta behöver vi bara glömma och gå vidare. Om det krävs en gråtkväll med en flaska vin och en bästis, lite kravlös sex, att man skriver ner ”det onda” på ett papper och sen bränner upp det eller bara att man slår näven i bordet och bestämmer sig för att gå vidare spelar mindre roll.

Det som har hänt har hänt. Det går inte att göra ogjort. Frågan är om du ska låta det ockupera din framtid också? Annars, släpp taget och gå vidare. Lika lite som vi kan tänka bort ett jävla skitvirus som uppkallats efter ett blaskigt mexikanskt öl genom att knarka allt som skrivits om det så kan vi tänka bort historiska kränkningar genom att ständigt älta dem.

Du måste börja tänka på något annat. Tänk på något roligt. Meditera. Gör aktiviteter du tycker om. Blockera människor som påminner dig om det tråkiga. Allt för många tycks få luft av att känna människor i deras närhet må dåligt. Är du nere efter en relation, se inte filmer om relationer etc. Gör något annat. Ta tag i ditt eget liv och släpp det du mår dåligt av.

Glöm och gå vidare om du kan. Om inte sök professionell hjälp.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: