Vad vill du göra nu?

Ofta är vi fullt upptagna med att planera för framtiden så vi glömmer att leva idag. Om du ponerar att du skulle dö i morgon, vad skulle du då göra nu?

Nu tänker jag inte på såna här praktiska saker som att skriva testamente, öppna vita arkivet eller att byta till rena underkläder. Det kan förvisso vara klokt att göra sånt också, men jag tänker snarast på vad du skulle göra om du slapp oroa dig för morgondagen men inte heller kunde skjuta upp det till morgondagen, vad du egentligen vill göra nu? Är det någon du borde ringa och tala om att du älskar henom, be någon om ursäkt för något? Skulle du krama dina barn? Ha sex på egen hand eller med partner? Supa dig full? Äta upp den sista glassen?

Vad hindrar dig från att göra det? Vad har du att förlora på att göra det även om du inte dör i morgon? Livet är inte bara att arbeta för morgondagen utan också att njuta i livet. Allt för många jobbar ihjäl sig för att de tror de ska kunna njuta av pensionen, men de dör innan. Bli inte en av dem. Se till att hinna njuta medan du lever – även om du bör ha en liten tanke på morgondagen. Super du dig full kanske du inte kan skjutsa barnen till matchen i morgon bitti. Är du redo att betala en taxi? Om inte så kanske du ändå ska välja att göra något annat, kanske ge dig på glassen istället för spriten.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: