Vad är en vanespårare?

Det här är en vanespårare

Sedan jag skrev om ”vanespårare” för någon månad sedan har jag fått frågan om vad en vanespårare är. Det är en översättning av engelskans ”habit tracker” som betyder just vanespårare.

Det handlar om att följa upp vanor man vill förändra. Det kan tex handla om träning, matvanor, sömnvanor, avstå rökning/alkohol, lägga sig senast 22:00 eller mer jobbrelaterade saker som att ringa minst X kunder eller att varje morgon göra dagens viktigaste arbete.

Ett exempel på vanespårare syns här nedan. OBS, anledningen till att jag inte gjort allt alla dagar är att vi inte ens är klar med den första dagen i månaden än. För enkelhets skull har jag också kapat den. Vidare ska väl också nämnas att mitt mål är bara att göra en armhävning och en situp per dag då det automatiskt blir fler.

En vanespårare kan göras av ett vanligt pappersark med 31 rader för de längsta månaderna, ett Excelark eller som jag har gjort en tabell i Evernote. Vilken metod man väljer är mindre viktigt, men som vi brukar säga inom försäljning: Det som mäts det görs.

Vanespårare i april

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: