Tommy Filppu den äldre – RIP

tommyTommy Gustav Filppu föddes 1947 i Dalsbruk i Finland. Som tioåring kom han till Smedjebacken i södra Dalarna med sin mamma Rosa, sin pappa Axel och sina äldre syskon: Rose-Marie och Leif.

I Smedjebacken föddes sedan lillasyster Anne-Marie. Efter yrkesskolan började han arbeta på Smedjebackens valsverk. Under hela sitt liv har han jobbat med att sälja stålfackverk åt olika leverantörer. De senaste åren sålde han fackverk från Maku i Borås genom sin egen firma Säljkonsult Tommy Filppu.

Tommy var mycket omtyckt av sina kunder för sin ärlighet och uppriktighet. Eftersom kontoret fanns i bostaden ringde kunderna ibland på fredagkvällar, lördag morgon eller söndagar. Men vad gjorde det?! Kunde Tommy hjälpa till, så blev både han och kunderna nöjda, och bättre kan det inte bli!tommy_filppu

Det var inte bara bland kunderna Tommy var omtyckt. Alla, gammal som ung tyckte om honom.
Alltid var han lika glad och trevlig, och alla fick alltid ett glatt ord av honom, när dom möttes. Därför var också vännerna många runt om i landet.

På hemma-kontoret jobbade Tommy och Maj som ett ”team”. De tillbringade 24 timmar/dygntillsammans, och ändå höll dom ihop. Till sommaren hade det blivit 30 år, men nu blev det inte så! Tommy var speciell! Aldrig arg eller ett ont ord, alltid hjälpsam på alla sätt och vis, om han kunde. Listan kan göras hur lång som helst, men sån var han vår älskade Tommy.

Fritiden ägnades åt att tillsammans med sin hustru Maj förbättra huset de bodde i och hans stora intresse- musiken!

Dom bästa inom musiken är Björn och Benny (Ulvaeus och Andersson) och dom bästa artisterna är Tommy Körberg och Helen Sjöholm, det var Tommy och Maj helt överens om. Det var många och långa resor runt om i landet, för att se och höra dom på olika konserter. Och i hemmet spelades ofta deras musik framför brasan i gillestugan. Och DVD:n med Tommy Körberg ”Rakt upp och ner” har med åren blivit ganska sliten……..

Långa promenader i naturen och på vägarna i vackra Vikarbyn, var också ett intresse, särskilt på våren och sommaren. Våren och sommaren ägnades också mycket tid till trädgården. Maj ville ha en rabatt där, en buske där och ett träd där, och ”då var det bara att gräva”. När det var färdigt och planterat, tittade han alltid på Maj med ett leende och sade: ”Det blev ju bra det där!” Den som sen vattnade det planterade, det var Tommy!

När barnbarnen började komma, blev också dom ett stort intresse och glädjeämne! Eftersom dom är lite spridda runt om i mellan-Sverige, så blev det många resor med bilen, för att hälsa på dom.

Han var så mycket rättvikare man kan bli (när man inte är född där), även om han och Maj inte flyttade dit förrän 1989. Under några år bodde dom på annan ort, men trivdes inte och kom tillbaka. En gång Siljan, alltid Siljan (och Rättvik), sade han alltid!

Nu får han vila på Rättviks vackra kyrkogård med utsikt över Siljan, långbryggan och bergen. Det var så han ville ha det. Tyvärr rycktes han ifrån oss allt för tidigt, men vi får vara tacksamma, för den tid vi fick ha honom hos oss.

***

Tack min älskade make, livskamrat och bästa vän för att Du ”var” Du!
Vi möts igen

Maj Filppu

***
Jag har naturligtvis många glada minnen av dig men utöver det har jag dig att tacka för min säljtalang och mitt säljintresse. Tyvärr ärvde jag inte den musikaliska ådran. Det fick brorsan. Men intresset för spel har jag nog också från dig. Jag vore inte den jag är utan dig. Tack för allt farsan. Jag  ska aldrig glömma dig!

 

Kent Filppu

 

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: