Sverige har plats men inte råd

De som säger att Sverige har plats för många fler då vi är ett glest befolkat land har rätt. De har lika rätt som de som hävdar att det finns än mer plats på Antarktis. Plats finns men inte råd. Vi 5M ”sysselsatta” betalar redan för 5M ”icke sysselsatta”. 

Vi kan ta emot flera miljoner till – om dessa jobbar och bidrar – eller åtminstone inte kostar. Ytan finns. 

Men vi kan inte ta emot hundratusentals nya bidragstagare som saknar framtidstro i Sverige utan att slita sönder landet i ”vi” och ”de”. För någon måste betala och det är de svenskar som jobbar och betalar skatt.

Politikernas gränslösa generositet med andras pengar är ett hån mot den arbetande befolkningen. Det gäller inte bara när de vill importera bidragstagare utan också hur man slösar på annat.

Gärna arbetskraftsinvandring. Den är positiv och bra för Sverige. Vi behöver fler som jobbar. Om vi har en krisartad flyktingsituation och måste rädda liv kanske vi får överväga flyktingläger i skogarna men vi kan inte trycka in en miljon människor till i befintligt bostadsbestånd. Vi kan inte betala bidrag för ytterligare en miljon. Sjukvården har inte plats och så vidare.

Det vet politikerna därför betalar vi Turkiet för att stänga gränserna så att vi slipper ha gränskontroller här och vi kan låtsas att alla som flyr ska ha rätt att få bo här.

Men att låtsas att asylrätten är helig och uppröras över de som dör i kampen att komma till Sverige medan vi betalar andra för att hålla dem kvar i flyktingläger eller bevaka gränserna är djupt ohederligt. 

Låt oss diskutera invandring inklusive flyktingpolitik hederligt istället. Sverige behöver fler som jobbar men vi kan inte ensidigt importera bidragstagare och det är vad vi gör genom att urholka asylrätten och inkludera allt fler som inte lider av politisk förföljelse samtidigt som vi försvårar för arbetskraftsinvandring.

Vi kan inte ignorera problemen med infrastruktur, bostäder, arbetsmarknad, sjukvård och integration. Alla som påpekar att det är utmaningar springer inte SD:s ärenden. De flesta av oss vill bara skapa ett bra Sverige för våra barn. Men politikerna väljer att blunda. De ser också problemen men är rädda för att de förlorar i opinionen på att påtala det så därför låtsas alla att kejsaren är klädd.

Vi har plats för fler i Sverige, helt klart men då måste vi bygga bostäder och integrera människor med jobb. Vill vi låta så många som möjligt komma hit så måste vi börja med att låta dem som har jobb få komma. Sen de som är snabba att integrera på arbetsmarknaden. På så sätt får vi både positiva exempel och mer skattepengar att hjälpa andra för. Om de sedan får bäst hjälp genom att leva resten av sina liv på bidrag i Sverige eller i närområdet är en annan diskussion.

Åkesson är en dålig representant för Sverige och med vettiga politiska alternativ borde han (för länge sedan) ha placerat sig själv på politikens soptipp. Men istället så får han all uppmärksamhet som gör något för att stoppa åderlåtningen av den svenska välfärden. Detta trots att det han gör inte ens är verksamt.

Argumentera politiskt mot Åkesson. Varför har han fel? Hur borde vi agera istället? En jävla tramsanmälan som tar tid från riktiga brottsutredningar är fel väg att gå. Det ökar stödet för SD och föraktet för övriga. 

Politiker ska ägna sig åt politisk argumentation i sakfrågor, inte håna ”journalister”, kritisera politiska motståndare för klädsel eller tidigare yrke. Att vi har ett välförtjänt politikerförakt i Sverige är inte väljarnas fel. Det är politikerna som bäddar för det genom att hålla på med trams istället för politik.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: