Spara kvitton digitalt

Jag får ibland annonser om en app för att spara kvitton. Det kan vara en bra ide. Själv så sparar jag alla kvitton till Evernote. Via appen Scannable skannar jag snabbt in kvittona och de sparas automatiskt i Evernote. Där märker jag dem med lämpliga taggar, tex ”Kvitton 2018” och ”Butikens namn”. Sedan sätter jag vad jag köpt som rubrik, tex ”Bose brusreducering hörlurar”. På så sätt hittar jag alltid tillbaks till kvittona när de behövs.

Det har hjälpt mig att efter nästan två år få ett par nya hörlurar från just Bose. Jag har också kunnat byta en stekpanna efter ett år och en mixer som krånglat. Det är de tre saker jag kommer på direkt. Men bara värdet av kvittona för dessa tre är över 5000 kronor. Jag har dessutom en gång bytt ett par kostymbyxor när de gick sönder efter ca 6 månader. Även denna gång hittade jag kvittot i Evernote men tjejen som sålde mig byxorna kom ihåg mig så jag behövde inte visa kvittot. Undrar just vad jag sagt eller gjort för att bli ihågkommen.

Om du använder Evernote eller annat spelar mindre roll, men det är defintivt klokt att spara kvitton på sånt som har garanti eller som man kan tänkas vilja komma tillbaks till i framtiden. Att skanna in kvittot när man köper en öl i baren eller ett paket tvättmedel är normalt inte smart. Det är ett tecken på besatthet.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: