Siri suger på svenska

Jag är applifierad och använder Apples produkter så långt jag kan, men Siri som assistent är snällt uttryckt inte så bra. Man kan ha lite kul med henne men det är svårt att ha någon större nytta av henne.  

Inställd på engelska klarar hon inte svenska namn. Inställd på svenska klarar hon inte engelska namn. Spanska är lika illa. Så frågan är om det finns någon virtuell assistent som funkar på flera språk. Tipsa gärna i kommentarerna. 

För övrigt minns jag när jag började testa Siri på Engelska. Jag bad då om ”give me directions to Arlanda”. Svaret från Siri blev: ”Orlando, it’s very far from here”. Ungefär lika illa blir det när jag ber Siri öppna Things, då måste jag uttala det ”tings”. Att få Siri att spela upp musik med spanska eller engelska låttitlar är nästan lika meningslöst som att be min åttaåriga son att  recitera Bibeln baklänges stående på öronen. Det går bara inte. 

Jag har trott det skulle bli bättre men nu ger jag snart upp. Har ni några tips på hur man kan få Siri att fungera bättre eller på en annan assistent som klarar allt det där? 

Hur funkar Comhems nya röststyrda tjänst? Hur är Googles och Amazons assistenter? Finns det andra? Jag ser ingen mening att prova om ingen annan är nöjd med dem. 

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: