Rädda Bloggbävningen

Nuförtiden så ska ju alla rädda något. Som bloggare vill jag dra mitt strå till stacken. Jag vill RÄDDA BLOGGBÄVNINGEN. Ordet Bloggbävningen är utrotningshotat då såväl bloggar som bloggarnas kraft har försvunnit med åren. Jag som fortfarande bloggar – om inte så frekvent – vill ändå slå ett slag för bloggbävningen.

Detta dels av nostalgiska skäl. Det var fan i mig kul när ett gäng entusiaster kunde påverka politiken – många gånger utan partibok. Den bloggbävning jag tänker på är den kring FRA-frågan. Den fick inte bara de etablerade partierna att darra. Den var också en starkt bidragande orsak till att Piratpartiet kom in i EU-parlamentet, folkrörelse eller ej.

Det är den enda riktiga bloggbävning jag kommer på. Kommer du på någon annan?

Vill du också rädda bloggbävningen som ord och är bloggare så skriv ett inlägg. Länka gärna hit också i en kommentar. Kanske kan vi tillsammans skapa åtminstone en liten bloggbävning för att rädda bloggbävningen.

Varför? Tja för att skriva om nåt som förmodligen ingen annan än och annan nostalgisk FRA-kramare får ångest över. Eller för att gå emot trenden att allt ska passas in i Twitterformatet. Bloggen är fortfarande ett demokratiskt instrument när man vill diskutera utan ordförande, mötesordning eller hembakt kaffebröd på en tidpunkt och plats man själv väljer. Bloggen är ett demokratiskt instrument för den digitala eran.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: