Poker i Latinamerika

Jag bodde under några år i Honduras och spelade en del poker där. För att göra en lång historia kort så kan man väl säga att jag sett min beskärda del av vapen i pokersammanhang. Jag glömmer aldrig mitt första besök på en pokerklubb i Tegucigalpa. Jag kände ingen och åkte dit obeväpnad.

Väl där så kommer en kille och möter mig, klubbens ägare som jag pratat med på telefonen. Han visar mig in genom muren och väl där inne så går en kille och sopar golvet med en pistol i byxlinningen på framsidan och en på baksidan. Mot väggen står ett pumphagelgevär lutat. Senare när jag lärt känna dem så insåg jag att det var vaktchefen  och jag fick också lära mig att det var befogat med hög säkerhet då vi spelade om pengar som med honduranska mått mätt var ganska stora. Ja de var väl inte så små med svenska mått heller.

Dock såg jag aldrig någon skjutas, ett öde som drabbade Bill Hickok. Men det var helt klart mer riskfyllt än onlinepoker.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: