Paulina Avilés Filppu

Paulina med pappa
Paulina Avilés Filppu

Jag vet inte om Paulina fortfarande heter Filppu, eller om hennes mamma försökt radera minnet av mig i hennes medvetande. Kanske heter hon numera bara Paulina Avilés eller Paulina Alvarado. Möjligen heter hon Paulina Avilés Alvarado som sin mamma. Men Paulina Filppu är i alla fall dotter till Kent Filppu.

Det riktiga namnet på min älskade dotter är i alla fall Paulina Avilés Filppu.

Jag antar att Paulina inte får veta sanningen om varför inte pappa ringer eller träffar henne. Därför gör jag den här sidan för att hon någon gång i framtiden ska googla på sig själv och hitta hit. Då kan hon i alla fall få veta att det inte var pappa som övergav henne.

Om du vill veta mer om vad som hände när Gloria Avilés, Paulinas mamma, såg till att hindra sin egen dotter, Paulina, från att ha kontakt med sin pappa så finns de i boken Utan min dotter.

Den senaste kontakten jag hade med Paulina var när jag berättade för henne att jag tänkte komma till Honduras och hälsa på henne. Minnet av hur hon jublade och skrek ut “SIIIIIIIIIIII” (ja) riskerar tyvärr att bli det sista jag får höra av henne på länge.

Sedan dess har Gloria vägrat Paulina all kontakt med mig. Det var i oktober 2010 och åtskilliga hundra telefonsamtal och mail har förblivit obesvarade sedan dess.

Om du som läser detta träffar Paulina eller på annat sätt har kontakt med henne, så berätta gärna att hennes pappa älskar henne och att jag hoppas att hon söker upp mig när hon är stor nog att kunna göra det utan att hennes mamma kan hindra henne.

Motsvarande sida om Paulina Avilés Filppu på spanska.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: