Nyvaknat intresse för aktier

Jag har länge tänkt tona ner mitt engagemang i politiska frågor då det känns rätt meningslöst. De politiska partierna är inte intresserade av människor som tänker själva. De vill bara ha nickedockor och sån kan jag inte vara.

Jag har som bekant ett brinnande intresse för produktivitet och personlig utveckling. Det fortsätter jag fördjupa mig i men det är inget jag tjänar några pengar på eller utvecklar utanför min egen produktivitetsökning och större glädje och tillfredsställelse med livet.

Nu försöker jag också utveckla mitt intresse för privatekonomi. Kanske spelar det in att jag kanske kommer att gå i pension inom 20 år. Då jag inte tror på att rulla tummarna så länge jag är frisk så behöver jag något att göra. Då är egna investeringar lite roligare än att lära sig knyppla eller att rita streckgubbar.

Jag är nybörjare så jag tar gärna emot tips från de som är med erfarna eller kan mer. Men på den korta tid jag hållit på har jag lyckats bättre än index på Stockholmsbörsen. Synd bara att jag inte har mer pengar att satsa. Det är dock ett skäl till att jag ska lära mig mer om aktier. Det kommer nog motivera mig att spara istället för att slösa.

Sen är det ju en vidareutveckling av mitt intresse för produktivitet och personlig utveckling. Personlig utveckling är ju inte bara mentalt utan också fysiskt och ekonomiskt. Allt hänger ihop.

Som med alla intressen kommer det att ta tid att utveckla men jag hoppas jag kommer lära mig en del jag har nytta av, både för att investera egna pengar men kanske också i arbetet eller på andra sätt. Dessutom är ju aktier ett intresse som till skillnad från många andra intressen faktiskt kan vara lönsamt. De flesta andra intressen är ju bara rena kostnader.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: