Korta arbetsdagar blir till många resdagar.

Klockan är ställd på 04:30. Taxin kommer 05:00 och jag räknar med att vara hemma runt 21:00. En arbetsdag på 16 timmar. Rätt långt från de 6 timmar som en del fantiserar om.

Om jag skulle hålla mig till sex timmar per dag så skulle jag behöva tre dagars arbete för två möten i Oslo, istället för en lång dag. Då skulle jag sitta på hotellrum och pilla mig i naveln eller gå på närmsta pub och sänka ett par malt för att undvika hotelldöden ytterligare några dagar varje månad.

I princip är det så det fungerar i Honduras. Vägarna är så dåliga så alla resor tar i princip en hel dag. Då rånrisken efter mörkrets inbrott är för stor så är många, tex statsanställda förbjudna att resa i mörker. Alltså tar varenda dagstripp tre dagar. En dag dit. En dags möte och en dag hem.

Jag föredrar en lång dags resa och sen vara hemma med familjen.

Ett svar på “Korta arbetsdagar blir till många resdagar.”

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: