Klart Aileen ska studera

Jag har just bestämt mig för att hjälpa en tjej som växte upp på gatan i Honduras med att kunna få universitetsutbildning. Ni som känner mig vet kanske att frugan fick sluta i skolan en gång när hennes pappa tyckte det räckte att hon kunde läsa lite ur Bibeln och skorna behövdes av de yngre syskonen.

En av hennes väninnor adopterade för många år sedan en tjej från gatan och den tjejen har nu fått toppbetyg och stipendium till universitet. Stipendiet täcker dock bara halva kostnaden och föräldrarna måste stå för resten. Det är inte lätt för en ensamstående moder i ett fattigt land. Många har hjälpt till för att flickan ska kunna börja på universitetet eftersom det kostar mer än även en bra lön. Men Corona har gjort att pengarna försvunnit.

Då jag brinner för att hjälpa de fattiga att göra en klassresa så vill jag gärna hjälpa henne. Tyvärr har min ekonomi också drabbats och vi har vänner och familj i Honduras att hjälpa med mat för dagen. Men självklart ska vi också göra vad vi kan för Aileen. Jag har tidigare skrivit om livet för unga tjejer på gatan i Honduras och vilka alternativ de har. Sociala problem kan inte lösas med förbud. Vad vi kan för att hjälpa ett intelligent gatubarn att få vettig utbildning?

Jag väntar på info för att översätta men du kan vara säker på att 100% av hjälpen når fram. Jag lovar att täcka bankkostnader och liknande för att kunna garantera 100% till universitetsavgiften. Om du vill hjälpa Aileen, swisha gärna till 0723-045 555 (meddelande Honduras) så garanterar jag att pengarna når fram.

Är man kvalificerad nog och har ambitioner borde man få gå i skola. Klart Aileen ska få studera.

#backaAileen

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: