Jobba eller supa?

En god vän sa en gång i tiden: ”Fan vad jobbigt att man måste jobba åtta timmar om dagen när det enda man vill är att kröka.” Som så mycket annat var det sagt med en dos skämt och en dos allvar. De flesta tycker nog att det är trevligare att gå på krogen än att gå till jobbet. I vissa fall är det samma sak, men ni förstår vad jag menar.

Samtidigt så förstår de flesta av oss att det är direkt skadligt att kröka hela dagarna och många som har erfarenhet av arbetslöshet och i vissa fall pension tycker att även om semester är skönt så är det just för att det är avbrott i vardagen. Det är inte lika trevligt att inte vara behövd och att ha all tid över.

Det är inte bara det som för mig in på dagens fråga. Jag undrar ibland vad jag skulle göra om jag hade tillräckligt med pengar för att inte behöva jobba för försörjningen. Vad skulle jag göra på dagarna?

Jag gillar att resa och att sitta ner på en trevlig uteservering och ta en kaffe eller ett glas vin, men man kan ju inte göra det i resten av livet. Jag gillar att träna karate och skulle säkert träna mer om jag hade mer tid men inte heller det obegränsat. Jag skulle kanske studera något kring produktivitet, dataanalys eller relationer eller så skulle jag ge mig in i politiken igen. Självklart skulle jag ägna mer tid åt familjen och umgås mer med andra viktiga personer i min närhet. Men utöver det?

Jag har ännu inte formulerat ett helt klart svar, men för mig är frågan viktig. För den leder vidare till mer filosofiska frågor som ”vad är meningen med livet?”. Men den leder också till mer praktiska frågor som ”vad hindrar mig från att göra mer av det jag vill göra idag – även om jag måste jobba också”.

Därför återkommer jag ständigt till frågan, vad skulle jag göra om jag inte behövde jobba för att försörja mig och familjen utan ändå hade den levnadsstandard vi ville ha?

Vad skulle du göra om jag inte behövde jobba för att försörja dig utan ändå hade den levnadsstandard du ville ha? Kommentera gärna nedan om du vill, men även utan kommentar så fundera gärna på frågan.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: