Intresse för task management

För mig är det viktigt att ha koll på vad jag gör, att inte glömma viktiga uppgifter, eller att slösa tid på fel saker. Då jag jobbar med programvara för följa, styra och automatisera bokslutsarbetet kan man möjligen tro att det är ett yrkesmässigt intresse. Men det är äldre än så.

Jag har nog alltid varit intresserad av att organisera och strukturera. Jag minns när jag som barn sorterade böckerna (och jag hade massor) i bokstavsordning. Det behöver man inte göra i dataåldern. Jag bara taggar informationen för att hitta den idag.

Det är så mycket enklare och även om jag jobbar mycket, så är jag mer intresserad av att jobba med rätt saker än att jobba mer. Jag vill jobba med det som leder mig framåt, som får mig att nå mina mål.

Men jag vill också ha lite tid för sånt som är intressant, umgås med familjen, diskutera och utbyta idéer, resa, umgås med vänner och hitta nya lösningar för att förbättra livet. Men då krävs planering av vardagen så att man gör det man ska i rätt tid och inte slösar tid på sånt som inte leder framåt eller dubbelarbetar bara för att man blir avbruten med det man håller på med för ofta.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: