Inte så ståndaktiga vänner.

impotentFör en tid sedan träffade jag en vän som är impotent. Han berättade om den kränkning han upplevde varje gång någon sa ”man hänger väl med” eller något sånt. Varje gång han hörde ordet hänger så påmindes han om den del av honom som gör just det – hänger. Då jag tidigare brukade använda uttrycket ”jo man hänger väl med” varje gång någon frågade hur läget var så tog jag åt mig och bestämde mig för att sluta kränka min vän. Därför övergick jag till att istället besvara frågan ”hur är det” med ”jo för fan, står den så går det”.
Ibland har jag fått någon kommentar men oftast inte. De flesta som frågar ”hur är läget” lyssnar ändå inte på svaret. De som har kommenterat har förstått mitt svar när jag förklarat mitt ställningstagande. Men så i helgen träffade jag en vän som jag inte sett så ofta och han frågade mig:
– Hur är läget?
– Jo för fan, står den så går det. Själv?
Han var tyst en stund och sedan svarade han:
– Ja inte fan står den. Men måste du stå och håna mig för det?
Då insåg jag att hur man än vrider och vänder sig så har man arslet bak och att skriver man om en synål så är det alltid en enögd jävel som tar åt sig. Säger man ”hänger” så riskerar man att kränka någon och säger man ”står” så riskerar man att kränka någon.
Läs gärna detta med journalistiska glasögon, dvs tycker du det är en bra historia så granska inte sanningshalten. Tycker du inte den är bra så hoppas jag att du inte slösat med tiden att läsa ända hit. Jag vill också påpeka att alla likheter med diskussionen kring vissa bakverk och deras namn är ren slump. Jag ber också alla impotenta om ursäkt om någon på allvar tar illa upp. Däremot ber jag inte eventuella ställföreträdande kränkta om ursäkt.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: