Insamlingen är avslutad

Jag diskuterade med några andra timråsupporters i en Facebookgrupp om hur jävligt det var med några få som saboterat Kristianstads spelarbuss. Många var förbannade och någon var så less på skiten så hen hade lust att lämna allt som har med Timrå och hockey att göra. Så ska det naturligtvis inte vara. Några få ska inte få förstöra för de många. Därför kom tanken på en insamling upp och många svarade att de var intresserade. Jag vill först inte ta mer initiativ utan ville att det skulle komma från supporterklubben eller Timrå IK. Men det hände inget, kanske för att det kan tolkas som någon form av skuld – vilket det naturligtvis inte är. Så vitt jag vet är gärningspersonerna fortfarande okända. Om det är så kallade fans, ”lekande” barn eller andra sorters ligister vet vi inte.

Mer än 100 Timråsupporters visat att vi är många som vill ha en positiv hockeykultur. Mer än 100 personer har BETALAT för positiv hockeykultur – utan att få någon personlig vinning tillbaks. Beloppen har varierat från 10 kronor till över 500 kronor. Vi har olika förutsättningar men alla visar en vilja att skapa god hockeykultur.

Vi är många som vill ha hårda tag på isen och kamratlig stämning utanför. Mer än hundra personer har bidragit till insamlingen som kommer att gå till barn på Kristianstads sjukhus. Mer än hundra personer – utan att veta något om om antalet stenkastare, dvs de ansvariga för vandaliseringen så är jag villig att betta min ena tasksten på att de goda i det här fallet är många gånger fler än de onda. Vi har tillsammans samlat in 12 404 kronor och nu är insamlingen avslutad.

Vi har tillsammans visat att det går att göra skillnad. En person kan inte göra allt men alla kan göra något.

Utöver den insatsen från så många goda krafter har också media reagerat. Jag känner inte till alla som skrivit om det, men här är några länkar (jag beklagar att en del är betallänkar).

Sundsvalls Tidning

Allehanda

Sveriges Radio

Kristianstadsbladet

Expressen

Det har också uppmärksammats på Twitter, av Kristanstad och av P4 Kristianstad, så det blev rejält livat om det. Positivt för det stärker bilden av att Timrå IK är ”Kända för att ha Sveriges bästa fans” som ST skriver. Det är så Timrås supportrar ska vara kända. Nu vill jag se laget skapa positiva rubriker efter matchen ikväll – gärna nåt som innehåller 3 poäng.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: