Insamling till Kristianstads IK

OBS! Insamlingen är avslutad.

Någon eller några attackerade Kristianstads spelarbuss efter matchen mot Timrå IK i fredags.

Jag hoppas verkligen att dessa inte är Timråfans utan bara ”vanliga ligister” men oavsett vilket så får Timrås supportrar dåligt rykte. Oavsett om det är välförtjänt eller oförtjänt så vill jag gärna visa en annan bild av Timrås fans.

Självklart tar supporterklubben avstånd från detta liksom alla vettiga supportrar inklusive Timrå IK som klubb. Men jag tycker inte det räcker. Jag vill att Timrå IK ska ha Sveriges bästa supportrar. Då får inte sånt här hända och när det har hänt måste vi försöka reparera skadan.

Den som vet vilka som är skyldiga bör så klart meddela polisen. Jag inser dock att det är möjligt att någon vet att det är en väldigt närstående (tex ens egna barn) som ligger bakom och att det då kan vara svårt att ange den egna familjen. Om det är så, gör det näst bästa. Det kanske är att övertyga dem om att själva höra av sig till Kristianstad och be om ursäkt och göra rätt för sig. Kanske kan de på det sättet hoppas slippa en rättegång.

Att smita undan och låta det hela drabba hela Timrå är både fegt och ovärdigt. Att jävlas med motståndarna efter match är inget som på något sätt gynnar laget i vårt hjärta. Tvärtom.

Vad kan då vi andra göra, vi som är oskyldiga och inte vet vilka de skyldiga är? Vi kan naturligtvis ge Kristianstad stöd på olika sätt (så länge det inte drabbar Timrå IK) kanske genom att heja fram dem när de möter Björklöven eller Modo. För mig som bor ungefär lika långt från såväl Timrå som Kristianstad så är det svårt att göra det. Så vad jag kan jag göra?

Jag kan göra en insamling från Timråfans för att hjälpa Kristianstad att betala skadorna på bussen. Det bästa vore om supporterklubben ville göra det och om de eller någon annan med nära anknytning till Timrå vill hålla i det så släpper jag gärna. Jag har annat att ägna mig åt. Men det har gått några dagar och trots diskussioner i lämpliga grupper har inget sånt kommit igång och jag vill inte att det rinner ut i sanden.

Därför börjar jag nu en insamling med syftet att kontakta Kristianstads IK så snart vi fått ihop 500kr. Då kommer pengarna att överlämnas som en symbol från ”Timråfans för en trevlig hockeykultur”.

Är du Timråsupporter som vill bidra till en trevlig hockeykultur så kan du inte längre Swisha – INSAMLINGEN ÄR AVSLUTAD.

Jag kommer uppdatera bloggen med status på insamlingen, samt naturligtivs om någon från TIK eller supporterklubben tar över kommer jag att ändra nummer etc.

Blir det mindre än 500 kronor (det kan bli mer ett hån än en hjälp) eller mer än vad reparation kan tänkas kosta eller av någon anledning visar sig svårt att överlämna pengarna till dem (tex av försäkringsskäl eller att de inte vill ha dem) så kommer jag att på ett eller annat sätt att lämna det till Timrå IK, förmodligen via supporterklubben.

Ikväll ska jag vara på plats för att se de rödvita hockeykrigarna ta hem tre poäng i Södertälje.

UPPDATERING 2019-10-31: KIK meddelar att de skulle vilja skänka dessa pengar till barnavdelningen på Kristianstad sjukhus och i samband med detta göra det officiellt där de lyfter initiativet i sina mediekanaler samt lokal media. Jag tycker det låter bra då pengarna kommer till användning. Då det fortfarande är många som skickar pengar så kommer jag att vänta tills i morgon med att avsluta insamlingen och skicka över resultatet. Vi har passerat 9 000 insamlat och hoppas på att runda 10 000. Stort tack till alla som bidragit. Det visar att så många Timråfans vill ha en positiv hockeykultur att i princip på en dag har ca 100 personer öppnat plånboken för att bidra till en trevligare stämning.

UPPDATERING 2019-11-01: Insamlingen gav 12 404 kronor och är nu avslutad. Stort tack till alla som bidragit och gett en positiv bild av Timråfans och positiv hockeykultur.

SVT skriver om attentatet mot Kristianstads spelarbuss.

Aftonbladet skriver om attacken

En glad Timråanhängare har fått sin första matchtröja

10 svar på “Insamling till Kristianstads IK”

 1. Uppdatering: Insamlingen är nu uppe i 1580 kronor och jag väntar på besked från Kristianstad om vart de vill att vi skickar pengarna.

   1. Tack Todde. När Kristianstad svarar på mailet så får jag ta diskussionen med dem om vem pengarna ska lämnas till

 2. Nu har insamlingen passerat 4000 kronor och det är. Vi visar att många fler vill ha en positiv hockeykultur än den lilla klick rötägg som vill förstöra.

 3. Från dagens Kristianstadsbladet:

  Timråsupporter samlar in pengar till KIK efter stenattacken
  ISHOCKEY/STOCKHOLM I dag 12.10 , uppdaterad I dag 12.24
  Kommentera

  Några så kallade Timråsupportrar kastade stenar mot KIK:s buss efter den skånska skrällen förra fredagen.

  Nu gör Timråsupportern Kent Filppu slag i saken och startar en insamling till förmån för Kristianstads IK.

  – Att jävlas med motståndarna efter match är inget som på något sätt gynnar laget i vårt hjärta. Tvärtom, skriver Kent Filppu på sin personliga blogg.

  Timråsupportern startade insamlingen under torsdagen och han satte upp ett blygsamt mål på 500 kronor.

  Men under fredagsförmiddagen uppdaterade han sitt blogginlägg och meddelade då att man samlat in 9 000 kronor och att målet nu var att komma upp i 10 000 kronor.

  Attacken mot KIK – spelarbussen vandaliserad
  Kristianstads IK tackar förstås för initiativet och låter samtidigt meddela att pengarna kommer att skänkas till barnavdelningen på Centralsjukhuset i Kristianstad (CSK).

  Samtidigt som Filppu manar Timråsupportar att swisha till insamlingen så fördömer han också stenattacken från förra fredagen.

  – Jag vill att Timrå IK ska ha Sveriges bästa supportrar. Då får inte sånt här hända och när det har hänt måste vi försöka reparera skadan. Att smita undan och låta det drabba hela Timrå är både fegt och ovärdigt, skriver Filppu på sin blogg.

  När det gäller statusen på den stenade bussen så ska den vara på gång ner mot Stockholm från Sundsvall under fredagen.

  – Jag har varit och lämnat vår ersättningsbuss i Huddinge nu på morgonen, så nu hoppas jag verkligen att den reparerade bussen kommer ner i tid så att vi kan åka hem med den i kväll, säger KIK:s busschaufför Micke Nyström.

  Kristianstads IK befinner sig för närvarande i Stockholm för att spela bortamatch mot AIK på Hovet. Den matchen spelas klockan 19.00 på fredagskvällen och precis som vanligt kommer matchen att liverapporteras på kristianstadsbladet.se.

 4. Vilket fantastiskt initiativ av Kent att starta insamlingen och härligt att se att så många har bidragit med så mycket. Detta sätter Timrå och supportrarna på kartan. Som skånsk hockeysupporter får jag stor respekt för Timrå och dess supportrar. Man blir varm i hjärtat av att se detta engagemang! Tack och lycka till i kommande matcher!

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: