Hjälp Aileen att få studera!

Aileen

För 20 år sedan föddes Aileen. Hon bodde på gatan i Honduras de första 9 månaderna av sitt liv. Idag är hon på gränsen till vuxen och mycket duktig i skolan, så duktig så hon fått ett stipendium till en av Latinamerikas bästa universitet, Zamorano. Då Honduras är ett fattigt land och offentlig utbildning är – milt uttryckt – mycket bristfällig så är privata universitet enda chansen att få en bra utbildning som håller internationellt.

Tyvärr är utbildningen dyr och även om hon fått ett stipendium som täcker hälften så kostar resten mer än vad i princip någon familj utan inkomster från den organiserade brottsligheten kan betala utan hjälp.

Hennes mamma är ensamstående och har ett bra jobb och även om hon tjänar ungefär 5 gånger mer än lågavlönade arbetare så har hon ingen chans att själv betala utbildningen. Hon har lyckats få hjälp att klara av början av det men då Corona slog till så förlorade många möjligheten att hjälpa henne och även hennes egna inkomster försvann. Det är ju så att man är sig själv närmast och måste man välja mellan att ställa mat på bordet till sina egna barn eller hjälpa andras barn till utbildning så går de egna barnen först.

Nu är pengarna slut och om inte Aileens mamma, Claudia kan betala ca 10.000 kronor (1075 USD) till senast den 15 juli måste Aileen sluta i skolan. Mitt mål är att vi ska kunna få ihop nog med pengar för att betala Aileens skolavgift i juli. Sen får vi ta resten efteråt. Var dag har sina problem.

I skrivande stund har jag fått in 500 kronor och det saknas 9.500. Har du pengar över och vill hjälpa Aileen så swisha gärna till 0723-045 555 (meddelande ”backaAileen”) så garanterar jag att pengarna når fram.

Du får så klart gärna dela informationen i sociala media(gärna med hashtag #backaAileen och har du frågor så ring gärna ovanstående nummer.

Jag lovar att täcka bankkostnader och liknande för att kunna garantera 100% till universitetsavgiften. 100% når den behövande utan omkostnader. Det är mer än vad de flesta hjälporganisationer kan utlova.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: