Har du blivit kränkt?

Kränkning?Man säger inte något som man vet kränker andra. Då är det en kränkning.

Om den som säger något till någon och i efterhand inser att denne blir kränkt säger man förlåt och saken är ur världen. Om man vägrar säga förlåt är det en kränkning.

Om den som hör något som denne blir kränkt av och avsikten inte var att såra så är det inget att bli kränkt av. Ryck på axlarna och gå vidare eller påtala det och acceptera ursäkten. Är det inte medvetet är det ingen kränkning.

Generella texter, uttalanden eller tex satir som inte är riktade till dig personligen är inte heller något att bli kränkt av. Ta en saklig diskussion om du vill diskutera, eller titta åt ett annat håll. Men låt bli att dra fram offerkortet.

En kränkning är det bara om syftet är att kränka. Annars är det obetänksamt eller något du tar illa vid dig av men ingen kränkning. Allt som sårar är inte kränkningar, lika lite som allt som dödar är mord.

Uppdatering 2015-01-20
Nu tas kränktheten till en ny nivå när även avlidna kan bli kränkta. Bortsett från grundfelet, döda kan inte bli kränkta, så kan man applicera samma tankesätt. Var det avsiktligt i syfte att kränka? Om inte så be om ursäkt eller ryck på axlarna och gå vidare.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: