Gott nytt år

Det är dags att lägga ännu ett år till handlingarna. 2018 har varit ett intressant år på många sätt. Vi har inte flyttat och jag har inte bytt jobb. Ingen mycket nära vän/släkting har dött. Det har varit ett år av stabilitet och överlag ett bra år.

Vidare så har jag utvecklat mitt intresse för personlig produktivitet och fokus på att ta kontroll över det egna livet istället för att förvänta sig att politikerna fixa det.

Sportsligt så är Timrås avancemang till SHL en milstolpe som förtjänar bragdmedalj. Att komma från Allsvenskan, spela mot ett SHL-lag och ligga under med 3-1 i bäst av sju och sen vända och vinna. Det är en bragd.

Politiskt så vad ska man säga. Ett år som slutar utan att vi vet vad valet gett oss för regering. Man kan se det som att ”de icke-socialistiska partierna” är i majoritet. Eller så kan man se det som att S-V-MP är fler än L-C-M-KD och låtsas som att SD inte finns. Fler vågar dock prata om problem med integrationen och det är viktigt så att vi kan diskutera lösningar på ett lite mer moget sätt än SD: Stoppa dem från att komma hit.

Tyvärr så har trots beröringsskräcken SD:s politik slagit igenom på flera områden, tex inom sjukvården. Politikerna (främst alliansen i Stockholm) använder samma argumentation kring problemen med akutsjukvården: Stoppa dem från att komma hit. De tycks vilja ”hjälpa de sjuka i närområdet”. Så nästa gång du bryter ett ben, stör för fan inte sjukvården, be grannen om en bra mix av Alvedon och Ipren så du kan fortsätta jobba utan att hamna i Förnedringskassans klor.

Annars kan man väl säga att SD:s politik följer en tydlig svensk tradition. Några få rökare vägrar visa hänsyn till ickerökares önskan att slippa rök. Därför skapar man fler och fler förbud mot rökning, även mot tex e-cigaretter som bara släpper ut vattenånga. Rätten att slippa se det man störs av står över rätten att få styra sina egna liv.

På samma sätt blir det nu med fyrverkerier. Ett fåtal skitungar smäller av raketer mot barn, hundar och poliser. I stället för att lyfta bort dem så förbjuder man först smällare och nu också raketer.

För att inte ett fåtal föräldrar som har problem att prata med sina barn om vikten av cykelhjälm ska låta barnen cykla utan hjälm så förbjuder man det.

När vi har problem med illegala vapen så stoppar man tillgången till legala vapen.

Sexköpslagen och tiggeriförbud är delar av samma mentalitet. Några vill slippa se horor, tiggare, fattiga, underklass. På traditionellt svenskt maner så förbjuder man allt som någon vill slippa se.

Det är alltså inte så konstigt att de som vill slippa se muslimer/slöjor/svartskallar ropar på förbud. Det är ju svensk tradition. En tradition som SD följer och övriga partier följer SD. För de vill slippa se SD och pratar därför om att förbjuda nazistiska partier efter att ha konstaterat att SD har nazistiska rötter.

Räntan är ju en fråga som politikerna tagit bort från den demokratiska kontrollen genom att göra Riksbanken i princip självständig har under året bestämt sig för att höja räntan nu när vi är på väg UR en högkonjkunktur. Det kanske är tur att vi väljare inte får ha inflytande över räntan för enligt vad jag lärt mig är det bättre att höja räntan när man går in i en högkonjunktior och sänka när man går ur.

Internationellt så har Trump levererat ungefär som förväntat, ett twittrat kaos, Brexit är lika oklart som tidigare.

Vad kan vi då förvänta oss av 2019?

På det personliga planet så förväntar jag mig ungefär som 2018, inga större förändringar. Jag kommer dock att fortsätta utveckla mitt kunnande inom livskontroll och personlig produktivitet. Jag kommer nog att öppna upp min Youtubekanal igen, den som jag stängde när upphovsrättsmaffian hotade med stämning när jag lagt ut en film på mina barn som lekte på stranden medan man i bakgrunden kunde höra musik från en bar. Måtte jävulen ta upphovsrättsmaffian och de politiker de köpt.

Politiskt så tror jag vi kommer att få en regering. Vi borde behöva en diskussion om demokratin på 2000-talet och hur den borde skilja sig från demokratin från förra årtusendet. Men demokrati liksom andra styrelseformer har alla samma inneboende egenskap. Systemen är konservativa eftersom de som har makten sällan vill ändra på det annat än när de hotas av revolution. Kanske vågar man hoppas på att de större partierna inser att vi behöver förnya 4%-spärren. En fempartispärr vore önskvärt, eller åtminstone en fördubbling av dagens gräns för att tvinga fram förnyelse av partiorganisationerna.

Diskussionen i Sverige kommer nog fortsätta kretsa kring SD:s politik eftersom de övriga är för fega för att våga diskutera problem med integrationen och då är ju den enda lösning som återstår att köpa SD:s analys, dvs att det inte är integrationsproblem utan invandringsproblem ungefär som när man gör om sjukvårdens kris till ett patientproblem.

Om man ska våga hoppas på något så är det att en stor korruptionsskandal ska visa hur det ligger till i de svenska maktkorridorerna. Drömmen vore att få veta vad Dan Eliasson och S-regeringen har för deal han får i uppdrag att förstöra myndighet efter myndighet. Det vore också en dröm att se ett riksdagsval som kastar ut ett par tre småpartier ur riksdagen. Jag skulle gärna se SD försvinna då övriga partiers beröringsskräck för dem omöjliggör seriös diskussion. Det kommer dock inte att hända men om vi slipper L och MP så vore mycket vunnet.

Sportsligt så tror och hoppas jag att Timrå IK hänger kvar i SHL. I övrigt är sport bara en lek som man inte behöver ta så mycket på allvar.

Allt gott önskar jag er under 2019.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: