Gott nytt 2020

Nu är det dags att vända blad igen. 2019 ska sammanfattas och 2020 ska påbörjas. Jag roade mig nyss med att läsa igenom vad jag skrev för ett år sedan och jag kan konstatera att jag fått rätt i allt.

Vi fick en regering och i övrigt har allt fortsatt att kretsa kring SD som naturligtvis fortsätter växa så länge de får all fokus.

Privat så har jag fortsatt utveckla mitt intresse för personlig produktivitet och har nu börjat skapa ett koncept kring det på Svensk Produktivitet. Om du är intresserad av produktivitet så ta gärna en titt men kom ihåg att sidan är under uppbyggnad då jag haft för mycket jobb ett tag så jag börjat nu under helgerna. Anmäl dig gärna till Nyhetsbrevet så får du veta mer när det kommer mer innehåll. Jag har dock inte öppnat upp min Youtubekanal igen som jag skrev om förra året. Men det kanske kommer.

I övrigt har det inte hänt så mycket när det gäller tex jobb och boende, vilket är bra. Jag har ett bra liv och ska inte klaga. Förvisso sålde vi av lägenheten i Alicante så att vi slipper känna ett tvång att åka dit flera gånger varje år även om jag älskar staden. Den är lagom stor och har ett lagom klimat, men världen är större och det finns mer att se.

Det har inte heller varit några allvarliga sjukdomar eller dödsfall i den nära kretsen så 2019 har på det hela taget varit ett bra år, även om man som vanligt får några smällar under året, tex att börsen gick ner några månader precis efter att jag fått möjlighet att sätta in ett större belopp. Sen när jag tvingades ta ut lite av pengarna så vände det uppåt igen så totalt så ska jag inte klaga även om det underströk två sanningar om börsen

  1. Sätt inte in pengar som du inte kan vara utan under en längre period.
  2. Sprid ut insättningarna över en längre period.

Jag har också en positiv nyhet som jag ännu inte kan berätta för mycket om utan den får bli hängande en bit in på 2020.

Så vad har jag för förväntningar på 2020 då?

Dels så tror jag som sagt att jag kommer kunna presentera en positiv nyhet inom några månader.

Politiskt tror jag inte det kommer hända så mycket så jag kan i princip kopiera det jag skrev förra året. Om det ska hända något så tror jag Löfven kommer att annonsera sin avgång. Dock tror jag inte det händer förrän 2021 inför nästa S-kongress.

Man kan också hoppas på att något politiskt parti (förhoppningsvis S) kommer att inse att den vuxna och arbetande befolkningen är mer än bara en skattebas att ta av för att satsa på idiotprojekt och att förse sig själva. Vi borde anses myndiga nog att kunna besluta vad vi ska ha för färg på våra hus om barnen ska ha cykelhjälm och på vilka villkor vi vill ha sex samt om vi ska köpa tabletter för att kunna pissa eller knulla. Det borde vara varje människas eget val inte politikernas.

Om S skulle gå tillbaks till idéerna från sina tidiga tänkare som tex Ernst Wigforss eller Gustav Möller så skulle de kanske också återgå till att vara ett statsbärande parti.

Det kommer nog inte att hända.

Men man måste ha förhoppningar. Politiken kommer jag inte att engagera mig i igen. Det är alldeles för mycket maktspel och för lite lösningar baserat på ideologisk övertygelse. När man sen kopplar på trianguleringen så blir det patetiskt. De som är partipolitiskt aktiva vågar oftast inte säga något i politiska frågor innan de vet vad ledningen tycker och när politiken beslutas av utspel som konfirmeras på kongresser så är det svårt att vara uppdaterad om allt.

Nyårslöften ger jag i vanlig ordning inte, men visst kommer jag att ha målsättningar kring hälsa, ekonomi och annat, baserat på mina mer långsiktiga mål.

Jag vill i alla fall önska er alla ett riktigt gott nytt år. Ha ett bra 2020.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: