Gör en armhävning

Det finns de som anser att de inte har tid att använda tandtråd så därför avstår det. Det bästa rådet är oftast att bara använda den på ett ställe, en enda tand (eller mellanrum). 

När man väl har börjat så är det nästan omöjligt att sluta. Det blir automatiskt så att man tar tandtråden på andra sidan tanden också, och sedan på nästa tand och till slut hela munnen.

Jag har ibland använt det tänkandet för att tex komma iväg till gymmet. Ofta har jag känt mig lite krasslig eller bara lite trött och känt att jag orkar inte ett träningspass idag. Jag tar det i morgon istället.

Min lösning var att bestämma mig för att bara köra lite uppvärmning och sen gå och duscha, för duscha behövde jag ju ändå göra. Innan jag var klar med uppvärmningen så slutade det alltid med att jag bestämde mig för att i alla fall köra en övning, sen en till och ofta slutade det med ett komplett träningspass.

Sedan en tid tillbaks så har jag en daglig aktivitet: ”gör minst en armhävning”. Hittills har jag mycket sällan hoppat över någon dag. Och gissa vad, när man väl ligger på golvet gör man inte bara en armhävning. När man väl börjar så kör man på utifrån dagsform, humör och typ av armhävningar. Ibland 5 och ibland 40.

Jag använder samma tankesätt i jobbet. Om jag till exempel ska göra en komplicerad offert så kan jag ibland bara bestämma hur jag ska börja, tex hitta en gammal offert jag kan använda som mall och anpassa till det nya exemplet. När jag väl hittat rätt mall så börjar jag ofta göra anpassningar i den och så vidare. Jag kanske inte kan göra klart allt vid ett tillfälle, men jag hinner betydligt mer än att bara hitta mallen.

Samma sak när jag ska skriva. Mitt krav på mig själv är att skriva en mening per dag, så blir det ofta mycket mer så vad är det du vill göra som du har svårt att börja med? Bryt ner uppgiften och bestäm dig för att göra första steget. 

Ett svar på “Gör en armhävning”

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: