Gmail eller Apple mail

Bild från D3images - Freepik.comFör mitt jobb på Infogix använder jag MS Exchange server och det funkar utmärkt att synka mot från alla enheter även om det är lite knöligt med olika gränssnitt i Outlook och mail.

Privat har jag länge kört Gmail men för några månader sedan gick jag över till Apple mail och deras @icloud.com och @me.com för att kunna utnyttja alla fördelar i mailklienten men mest för att det ibland strulade med synkningen emot gmail så utkast kunde mångfaldigas.

Då jag sitter fast i Apples miljö för överskådligt tid med allt från iPhone, iWatch, iPad, Apple, TV, Apple Home Kit och så vidare för hela familjen så finns ju en fördel att använda Apple för kontakter och då också för mail.

Men problemet är att jag har ett femsiffrigt antal mail i Gmail sedan jag började använda den adressen för ca 15 år sedan. Gmail är ett utmärkt mailsystem och har mycket bra sökfunktioner.

Att bara lista för och nackdelar är en sak, men jag vill veta om du har några erfarenheter av liknande problematik. Vad har du valt? Vad ska jag tänka på?

OBS! Jag är inte intresserad av de vanliga ”Apple är dyrt skit”-kommentarerna. utan vill ha innehåll.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: