Getting Things Done

getting-things-doneJag tillämpar mycket av tankesätt och tekniker från Getting Things Done. För mig är det ett utmärkt sätt att ha kontroll över vad jag gör och vad jag ska göra. En grundläggande tanke är att samla allt på samma ställe. Sedan ta ställning till vad som behöver göras, vart eller i vilket sammanhang och ungefär hur brådis det är. Sedan när man har en stund över, i Täby Centrum så kan man snabbt plocka upp alla ärenden och avverka allt på ärendelistan vid ett och samma tillfälle.

På samma sätt kan man till exempel märka aktiviteter med ”offline” för sånt som kan göras när man sitter på flyget och kanske inte har fungerande internet. Då kan man beta av de uppgifterna.

En förutsättning för att det ska fungera är att man ser till att använda inkorgen som inkorg och inte som todo-lista. Därför måste man också sätta av tid varje vecka för att tömma alla inkorgar, både fysiska och virtuella.

Jag använder Evernote för att hålla koll på anteckningar och att-göra-lista.

Vidare så försöker jag undvika att spara information på papper genom att skanna in allt och lägga in det i just Evernote. Då har jag en källa för (nästan) all info.

Hur gör du för att vara organiserad och ha koll på vad du har att göra?

För mer info om Getting Things Done så vill jag rekommendera en gammal artikel i Internetworld, men på svenska som ger en bild av hur du kommer igång med Getting Things Done.

Bästa sättet att koppla ihop GTD med Evernote beskrivs av The Secret Weapon.

Men början är så klart att läsa boken Getting Things Done av David Allen som blivit till en Bibel för de som jobbar med ökad effektivitet. Personligen köpte jag den via iTunes så jag alltid har den tillgänglig i mitt virtuella bibliotek.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: