Fredag – som en mörkhyad gentleman i en klassisk bok

Idag är det fredag. Då dricker man grogg vare sig man vill eller inte. Så brukar det sägas och visst. Det är fredag och vi är många som kommer att ta ett glas eller åtta. Glädjen över helgen infinner sig och då man inte behöver jobba i morgon så gör det inget om man är lite slöare än vanligt.

Jan Stenmark har skildrat det här med drickande på ett bra sätt. Han har också gett inspiration till rubriken, men den ursprungliga strippen bakom denna verkar ha censurerats bort så den bilden går inte att hitta. Den handlade dock om torsdag och innehöll n-ordet – nästan.

Andra som gör något bra av fredagen är Kenneth & The Knutters, lyssna gärna via tuben på länken nedan eller sök låten på Apple Music eller Spotify. Den är värd att höra en dag som denna – när det är fredag och vi ska parta.

Fredag påminner mig också om den före detta kollega som en fredag förmiddag yttrade det klassiska “Fan att man ska behöva jobba åtta timmar om dagen när det enda man vill är att kröka” eller den stammis på den lokala kinesen som besvarade påståendet:
– Du var lite onykter igår va?
– Man kan inte vara nykter jämt.

För egen del blir det en AW via Zoom när eftermiddagen övergår till kväll. Oavsett vad du gör i helgen, så njut den på lämpligt sätt – och utan att glömma att det finns en morgondag.

Trevlig helg.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: