Får vi se Aftonbladet säga att det är kvinnornas fel att kvinnor blir sjuka?

iprenAnders Lindberg har fel när han påstår att det är ”männens fel att kvinnorna är sjuka”. Grunderna till det absurda påståendet är två. Dels att kvinnor jobbar mer än ”de lata männen” och dels att de manliga cheferna i kommunerna inte tar ansvar för arbetsmiljön så som de borde.

Bortsett från att det är en riktig skitartikel som försöker smutskasta män som grupp trots att en majoritet av männen inte är chefer i offentlig sektor på ett sätt som det vore olagligt om det riktades mot tex ”kvinnor” eller ”invandrare” så har han fel i sak.

När det gäller det första påståendet så finns det flera undersökningar som visar att räknar man den totala arbetstiden (avlönat och oavlönat arbete) så jobbar män något mer än kvinnor. Myten om att kvinnorna jobbar hårdare är alltså fel. Sedan kan man tycka att även om mannen jobbar 9 timmar och kvinnan 6 på jobbet så ska man göra exakt lika många timmars hemarbete. Det står Anders Lindberg fritt att tycka. Men då ska det vara med ärliga argument och inga lögner.

När det gäller den andra delen, om de dåliga cheferna i kommunerna så är faktum den att majoriteten av cheferna i offentlig sektor är kvinnor. Alltså går det inte att påstå att felet är de MANLIGA chefernas, eftersom 2 av 3 chefer inom den kommunala sektorn är kvinnor. I privat sektor  där de manliga cheferna är i majoritet så är arbetsmiljön enligt Anders Lindberg egen artikel bättre. Så nu undrar jag om vi får en rättelse från Aftonbladet och Anders Lindberg där rubriken är ”Kvinnornas fel att kvinnor blir sjuka”.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: