Evernotes nya startsida

Jag har just fått tillgång till Evernotes nya startsida på mina Macar. Det är en länge efterlängtad uppdatering även om det fortfarande saknas mycket. Startsidan är en sida där man kan lägga in små insticksprogram (widgets) på det sätt man vill. Till exempel ett litet notisblock, de senaste anteckningarna, en favoritanteckning och så vidare.

Funktionen är långt ifrån klar. Tex kan man lägga till en favoritanteckning. Jag lägger tex till ”Dagens Arbete” som jag tidigare använt lite som min egen ”startsida” i kombination med menyn till vänster. Men man kan inte ändra i anteckningen direkt på startsidan utan man måste klicka sig in i anteckningen för att kunna ändra.

Vidare så kan man bara ha en modul av varje, tex en favoritanteckning och en lista med favoritanteckningar. Jag skulle gärna ha flera favoriter. Detta då favoriter inte bara är anteckningar, utan också anteckningsböcker, etiketter och sökningar. På så sätt skulle startsidan vara mer användbar.

Jag saknar också möjligheten att få samma startsida på mobil och padda.

Men med det sagt så är jag glad att det nu äntligen kommit en ny funktion som kommer att förenkla sättet man jobbar med Evernote. De har den senaste tiden fokuserat mycket på arbetet bakom kulisserna, att skapa en gemensam kodbas som gör att programmet ser likadant ut på alla plattformer. Därför har en del funktioner försvunnit och väldigt lite (inget vettigt) nytt har tillkommit. Men nu. så börjar vi se nyttan med deras förändring. Det är bra.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: