En utmaning för Sverige.

Under åtta år styrde Reinfeldt Sverige. Visst gjorde han en del bra saker, framförallt i början av sin regeringsperiod. Konstigt vore väl annars. Jag menar även en blind höna måste ju kunna hitta ett korn på 8 år.

Men han gjorde också stor skada för Sverige. Främst genom den konstanta stresstest han utsatt hela vårt samhälle för. Område efter område kördes i botten. Det fungerade men minsta oförutsedda händelse så går det åt helvete. Vi har sett det hända för massor av människor. De har gått in i väggen, slitits ut och fått sina liv förstörda.

Men vi kan också se det på samhällsfunktionerna. Jag ska bara ge några exempel.

Jag börjar med försvaret som är ett av de tydligaste exemplen. Det fungerar, så länge det inte utsätts för någon stresstest. Vid ett krig så går det åt helvete, men att de inte ens hade kapacitet för att ta hand om en kränkning av våra gränser under en helgdag blev en överraskning till och med för mig. Dock kan man säga att så länge inget händer fungerar det hjälpligt. Förvisso utan förmåga att kunna hedra veteraner eller ta hand om de tolkar som riskerat sina liv i Sverige tjänst.

Polisen går på knäna. Svenskt rättsväsende klarar att ta hand om fyllon som slår ihjäl varandra i fyllan och villan. Men de har ingen beredskap för att klara den organiserade brottsligheten, terrorism, ungdomsligor, gatubarn eller annat som är svårare än att utföra slumpvisa kontroller av nykterheten under kontorstid. Därför är det kanske bra att polisen numera slutat jaga brottslingar för att istället ägna sig åt att patrullera badhus, ta hand om bråk på flyktingförläggningar och att kontrollera gränserna. Att man sedan gör jobbet onödigt svårt genom att kontrollera alla när vem som helst via okulärbesiktning med över 90% säkerhet kan säga vilka som är flyktingar också inte, är bara ett löjligt sätt att låtsas att alla är lika istället för att acceptera olikheter.

Brandkåren klarar sig bra så länge det inte börjar brinna. Infrastrukturen är så dåligt underhållen så det bitvis kan vara bättre att riva och bygga nytt än att underhålla. Underhåll är nämligen svårt att ta politiska poänger på.

Inom sjukvård och omsorg har ju Reinfeldts regering totalt slagit sönder all planeringsförmåga genom att försöka göra en marknad där köparna inte har några pengar. Men det mest horribla är att regeringen Löfven inte vill se problemet utan bara mumlar om vinster. För mig som jobbat i försäkringsbranschen när Livförsäkringsbolag inte fick göra vinst så är det uppenbart att man löser det genom att låta livbolaget stå för gemensamma kostnader och sedan göra vinst i sakbolaget. Självklart kommer den skola som vill göra vinst att tex upphandla tjänster från sitt eget städbolag och då betala så bra så skolan inte tjänar pengar, men väl städbolaget.

De hyresrätter som fanns har sålts ut. Starka statliga företag har privatiserats och man har infört idiotin inom postens verksamhetsområdet att det ska vara konkurrens. Det betyder att vissa dagar får jag post tre gånger av olika leverantörer. Andra dagar hinner de inte hit alls. De som klarade ett relativt enkelt jobb som att dela ut post har slagits ut av konkurrensen och ska istället försörjas av skattebetalarna för att vara passiva.

På område efter område kan vi se hur Sverige förfaller. Regeringen Reinfeldt är ansvarig för det mesta. Sossarna har inte förmåga att lösa problemen, särskilt inte med flummarna i Miljöpartiet. Hur SD vill lösa det har vi ju sett. Lösningen inom integrationen löses med stopp för invandring. Med samma resonemang borde lösningen på sjukvårdens kris vara att förbjuda människor att gå dit. Istället ska vi hjälpa dem i hemmet, dvs betala grannen för att göra jobbet. Ja, numera gäller ju den linjen inte bara SD. Hur mycket de andra partierna låtsas som att det är något annat så har de ju faktiskt snott hela iden av SD och är beredd att betala en skurkregim som den turkiska för att ta hand om flyktingarna, så vi slipper ta hand om problemen här. Som Sverige ser ut idag så är det svårt att veta vad som är ett land och vad som är ett skämt.

Jag är rädd. Jag ser ingen som vågar tala om att kejsaren är naken. Jag ser ingen som har förmågan att lösa Sveriges utmaning och jag hör allt oftare om företagare och andra driftiga människor som söker sig utomlands för att de ser att allt håller på att gå åt helvete. Jag tycker det är en feg – om än fullt förståelig lösning. Men frågan är vad kan vi göra och vem ska göra det?

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: