En av de lösningar jag jobbar med

Jag blir ibland ombedd att förklara för de som inte är insatta vad jag jobbar med eller hur det kan hjälpa mina kunder. Det här är en förklaring till hur en av våra lösningar fungerar och för den som förstår engelska torde man kunna få en hyfsad bild av vad jag gör – utan att vara expert på dataanalys.

De som känner mig via jobbet vet också att jag jobbar med annat som Data Governance och kontroller av data för datakvalitet. Det gäller både i generella termer men också mer specifikt som till exempel automatiska avstämningar av vissa typer av transaktioner eller konton.

Det som gör det mer komplicerat, inte bara för de oinvigda är inte bara mängden termer kring dataförståelse och datahantering utan också hur dessa förändras. Det som var ett modeord för några månader sedan är väldigt gammeldags redan idag. Det betyder inte att ord som Data Intelligence och Data Literacy är synonymer utan snarare att en term har utvecklats in till nästa.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: