Dieter – vår tids religioner

Det finns de som hävdar att vi blir allt mindre religiösa i takt med att vi blir mer och mer upplysta. Jag vill hävda att det är fel. Det är bara motiven för vår gudomliga dyrkan som ändras. Dieter är 2000-talets religioner.

Det handlar om en blind tro på den egna sanningen där man väljer att tro på allt som de egna pastorerna predikar samtidigt som man söker hitta svagheter hos konkurrerande religioner, förlåt dieter. Några tecken på att det är samma sak är följande.

Tempel och bönegrupper är inte något nytt för dietister. Det har Viktväktarna hållit på med länge. Aftonbladet har sin Viktklubb online. Jag länkar inte till den eftersom det är en reklamlänk men googla om du är intresserad.

Vi har de kända missionärerna som till exempel Annika Dahlqvist när det gäller LCHF eller Michael Mosley för 5:2-metoden. Det finns många flera.

Vi har också sett hur extremismer ägnar sig åt terrorism för att motarbeta de som tror på något annat. Det har till exempel svenska bönder drabbats av. Föräldrar tvingar på barnen sin tro med lika fatalt resultat som när Jehovas Vittnen vägrar låta sina sjuka barn ta emot blod.

Trots allt så finns många, såväl religiösa som dietföljare som respekterar andra människors val och avstår för att försöka pracka på andra sin tro.

Vad är den största skillnaden mellan religion och diet? Kanske att vi ännu inte sett några ”dietkrig”, men det kommer nog så småningom.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: