Därför skaffar medelålders män långt hår.

Nu vet jag varför många medelålders män skaffar långt hår. Det har förefallit lite märkligt att män som börjar gråna i håret plötsligt börjar låta håret växa ut som den värsta tonårsrebell. Jag har länge trott att det haft att göra med någon form av 30-årskris eller 40-årskris. Men nu har jag förstått att det är Robin Hood som är i farten. Man tar där det finns och lägger dit det fattas, ja med håret alltså. Det handlar om att täcka kala fläckar och då måste det ju finnas ett överflöd någon annanstans. Därför sparar männen ut håret. Det är också några som använder hårfiber för att slippa låta håret växa så långt – eller möjligen som komplement. För några månader sedan visste jag inte ens att det fanns.

Själv är jag glad att jag (än så länge) har håret i behåll och kan hålla det kortklippt. Tvärtom kan jag dock tycka det växer för mycket så jag inser att det är dags för en klippning snart.

Det märkliga är att många kvinnor gnäller över att de tappar hår fast jag ytterst sällan sett några flintskalliga kvinnor. Det beror på att det är en defekt X-kromosom som är skälet till håravfall och kvinnor har två X-kromosomer, vilket gör att om den ena är defekt så är oftast den andra bra. Jag antar dock att det där med kromosomer bara är en myt enligt staten då kön bara är en social konstruktion. Men så länge man får tro vad man vill så tror jag att vi också har biologisk skillnad mellan könen. Det har i alla fall underlättat min sexuella läggning.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: