Att lära sig av barn

Villkorslös kärlek

Man kan lära sig mycket av barn. Den viktigaste lärdom jag har fått är nog att barns kärlek är obegränsad, liksom föräldrars kärlek till barnen. Vad de än hittar på så kommer man alltid att älska dem. De säger inte heller att ”jag ska sluta älska dig om….” Jo de gör de kanske, men de menar inte att de slutar älska en om de inte får spela Fortnite eller vad det nu handlar om.

Vuxna däremot ska ofta villkora sin kärlek. Det vanligaste är väl att villkora kärleken så att den ska upphöra om partnern inte längre är monogam, dvs är otrogen. Då tycker många att man automatiskt ska göra slut. Det är eller borde i alla fall vara upp till var och en vilka förhållanden och förhållningsregler man har.

När man har flera barn så inser man också att man kan älska mer än en och att kärleken till den ene inte blir mindre för att den delas med en. Det tycks dock inte politikern ha lärt sig för de vill göra det ännu svårare att ha polygama förhållanden. Detta trots att man lätt kan göra som en väninna i England gjorde. Hon gifte sig med sin man och hustru genom en civil ceremoni utan välsignelse från varken juridisk eller gudomlig makt.

Rättvisa åt mig – inte åt andra

Något som barnen påminde mig om häromdagen var synen på rättvisa. Om brorsan får glass och inte jag så är det orättvist. Men om jag får kakor och inte han så är det inte orättvist. Rättvisa handlar bara om att jag ska ha. Till skillnad från när det gäller obegränsad kärlek så är det här något som politikerna tycks ha lärt sig av sina barn. De är duktiga (oavsett partifärg) på att göra av med andras pengar. De som betalar är som alltid den arbetande klassen.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: