Att byta från OmniFocus till Things

Fördelar med Things

Jag gjorde för några veckor sedan ett försök att byta todo-list från OmniFocus mot Things. Skälet till det var främst att Things är så snyggt i jämförelse, estetiskt riktigt tilltalande. Det var också lätt att byta. Jag kunde exportera alla uppgifter från OmniFocus och importera det lätt till Things.

I Things kan man också lägga till underrubriker på olika projekt, tex under min veckogenomgång kan jag ha underrubriker som:

  • Insamling
  • Bearbetning
  • Organisering
  • Uppföljning
  • Fokus

Det finns också en snygg och trevlig funktion för ”Someday” eller ”Kanske” som jag föredrar att kalla den. Sökfunktionen är mycket trevlig och lättanvänd. Men den kanske främsta fördelen är att anteckningar kring uppgifterna är centralt placerade och snygga till skillnad från i OmniFocus där det ligger dolt längst ner under Inspektören.

Fördelar med OmniFocus

Men fördelarna som gjorde att jag ändå valde att gå tillbaks till OmniFocus var främst följande.

Där kan man nästla projekt i olika nivåer, så huvudprojektet kan vara att sälja något till en kund, sen kan uppföljning av kundbesök vara ett underprojekt och så vidare.

I OmniFocus kan jag också styra hur jag vill att uppgifter ska flyttas från Inkorgen. I Things går det bara automatiskt när man lägger till ett datum etc.

Men den viktigaste fördelen med OmniFocus är nog att man kan ställa in egna perspektiv. Jag kan lätt ha en knapp med tex alla ärenden. Det kan jag inte i Things. Därför har jag än en gång valt att återgå till OmniFocus efter att ha testat andra to-do-listor.

Mer Information om OmniFocus och Things.

Bägge programmen kostar några hundra i engångskostnad för datorn och sen får man betala igen för telefon och padda. Bägge programmen är för Apple-miljön och den som använder Microsoft får hitta andra program.

Evernote som Todo-lista

När jag körde på PC så använde jag Evernote, vilket jag fortfarande använder eftersom det är det absolut bästa programmet för att spara information. Mer info om hur jag använde Evernote som todo-lista.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: