Arbete hemifrån

Jag jobbar hemifrån. Det har för- och nackdelar. Men en fördel är att det är miljövänligt. Jag slipper arbetsresor, mer än till kund. En annan fördel är att jag spar tid. Innan jag började arbeta hemifrån så ägnade jag två timmar om dagen åt resor. Nu kan jag arbeta en timme mer om dagen för Ciklum och jag kan ägna en timme mer om dagen åt min familj.

Nackdelen är bristen på fysiska kollegor på plats och att det är svårt att avgränsa sig. När det gäller kollegorna håller vi dock kontakt via Skype och att jag besöker kontoren i främst Köpenhamn och Kiev några gånger om året.

När det gäller avgränsningen så är det väl samma problem som alla har numera med smarta telefoner där vi kan få mail dygnet runt och även om vi inte svarar så börjar vi tänka på svaret så snart vi läst mailet. Tyvärr har inte jag heller någon patentlösning på detta, även om jag försöker skapa rutiner på samma sätt som när jag gick till ett kontor utanför huset. Hur gör du för att stänga av jobbet när du är ledig och för att undvika att göra privata saker under arbetstid?

Ett svar på “Arbete hemifrån”

  1. Det är svårt med rutiner, håller med. Har också arbetat hemifrån i perioder. När det gäller det tekniska/praktiska har vi använt oss av en tjänst för telefonmöte hos http://www.regus.se. Fungerar väldigt smidigt!

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: