Är det egentligen så dyrt

Det finns de som tycker att det är dyrt att betala 10-15 000 för en telefon. Det är ju mer än vad en dator kostar.

Jag förstår den tanken. Men så tänker jag en tanke till. Telefonen kan göra i stort sett allt som den datorn kan göra också plus att du kan ringa med den. Den har dessutom en bättre kamera än en jag betalade nästan 10000 för bara för några år sedan, sist jag köpte en systemkamera.

Vidare så används telefonen flera timmar om dagen. Det går inte att jämföra med hur en telefon användes på den tiden den satt fast i väggen. Då kan man såklart inte jämföra priserna heller. En modern telefon är en avancerad dator, kamera, telefon, videokamera, router, klocka, musikmaskin, miniräknare och så vidare. Det är imponerande och gör att det lätt är värt priset om man använder den hyfsat frekvent. Använder man bara telefonen till att ringa i så kan man köpa en för under tusenlappen som får jobbet gjort.

För övrigt funderar jag ibland på om jag har mer datorkraft i klockan på handleden än Sveriges samlade datorkraft när jag föddes. I det perspektivet är 3-4000 kronor inte mycket att gnälla om.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: