Använd reflex eller anmäl dig till donationsregistret

I morse när jag körde frugan till jobbet så blev det åter tydligt. Det är mörkt ute. När det regnar blir det ännu mörkare. Den som inte har reflex syns inte. Det är ett faktum som inte ändras av zebralagen.

Därför vill jag rekommendera dig att ta på reflexen när du är ute och går.  Även om du skiter i om du lever eller dör så är det få bilister som vill köra ihjäl någon så du kan åtminstone tänka på dem.

Om du inte bryr dig om dig själv eller bilförarna, så tänkt då på att människor dör i kö för organ i Sverige. Så om du inte tar på dig reflex anmäl dig åtminstone till donationsregistret så du gör någon nytta.

Bryr du dig inte om medmänniskorna så är det i alla fall ett sätt för någon del av din kropp att eventuellt kunna leva vidare.

PS! även om du använder reflex så kan det vara klokt att anmäla sig till donationsregistret. Politikerna får inte fingrarna ur och ändrar lagen så att den som inte talat om hur de vill göra automatiskt blir organdonator. Har du inte sagt något så betyder det att du inte kommer att donera dina organ. Genom att anmäla dig till donationsregistret kan du rädda liv även när ditt eget inte går att rädda. DS!

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: