Äntligen jobb igen

Vi kan inte påverka allt som sker runt om oss, men vi kan påverka hur vi reagerar för det. De flesta av oss behöver jobba för att ha ett bra liv. Då är det bättre att se det som positivt istället för negativt.

Fråga den som är arbetslös hur de upplevt semestern, så kanske du inser att det är skönt att vara tillbaks på jobbet igen. Man behöver balans i livet. Utan jobb kan man inte njuta av att vara ledig.

Aftonbladet kör med några tips på hur man ska ”klara jobbångesten”. Jag tror det viktigaste är en positiv inställning. Men jag tror också det är klokt att se till att ha det lite lugnt de första dagarna (eller timmarna beroende på vad det är för typ av jobb). Vissa saker tar lite längre tid när vi måste tänka för att komma ihåg vad kunden sa förra gången eller hur jag sist gjorde när jag fick ett liknande mail.

Sen så är det ofta ett bra tips att göra det nödvändigaste först, särskilt om det är tråkigt. Annars går vi runt och gruvar oss för det hela dagen och kommer ändå inte undan.

Och ja, jag vet att det är lättare sagt än gjort att ändra sin inställning till saker och ting. Men inget blir lättare av att man säger att det är omöjligt. Däremot så är saker och ting oftast lättare om man försöker än om man inte gör det.

Kommentera gärna om du har något att tillägga.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: